Brodie Castle: Playful Garden Visitor Center

Brodie Castle, near Forres in Morayshire, was the ancestral home of the Brodie family until 1980. At this time, the estate was taken over by the National Trust for Scotland.

The project undertaken at Brodie Castle was to create a key visitor attraction in the form of a 'Playful Garden'. The Playful Garden is a family-friendly garden area nestled within the castle grounds. The landscaped area explores the Brodie family history in a novel and fun way.

Our role was working with Gareth Hoskins to create a new visitor pavilion as the main entrance to the Playful Garden. The design of the building is based on the form of an ancillary agricultural building, with the aim of not disrupting the hierarchy of built form across the castle estate. While improving guests' arrival experience, the center also provides retail, catering and indoor play spaces.

Awards:

Civic Trust Awards 2019 - Commendation

Scottish Design Awards 2018: Leisure/Culture Category - Highly Commended

GIA Awards 2018: Wood for Good

RICS Awards 2019: Tourism and Leisure - Shortlisted